Manchester United - Lyon
04.03.2008
21:45


Манчестър Юнайтед и този сезон продължава да радва феновете си с красивата си открита и нападателна игра и като, че ли е дошло времето за финал в Шампионска Лига. В миналогодишното издание на турнира "червените дяволи" преминаха през Лил и Рома, а накрая силната им инерция бе спряна от Милан. В 1/8 финалните мачове шампионите на Англия на два пъти се наложиха срещу "мастифите" с резултат 1:0. В първия мач голмайстор бе Раян Гигс като гола дойде от пряк-свободен удар, макар и малко спорно. Който е гледал мача именно срещу Лил си спомня какво правеше Кристияно Роналдо на терена, особено към края на мача. И в 1/4 финалите срещу Рома, Манчестър Юнайтед доминираше. Първия мач в Рим бе загубен от "дяволите", но все пак успяха да вкарат гол дело на Уейн Рууни. Шест дни по-късно в Манчестър, "вълците" от Рим бяха разбити тотално с 7:1. Този мач ще бъде още дълго споменаван. Още на полувремето Юнайтед си бяха осигурили класиране за полуфиналите като до тогава водеха с 4:0. Злощастно се развиха нещата за Манчестър в последната стъпка преди финала. Срещу Милан на "Олд Трафорд" мача завърши при резултат 3:2, а на почивката дори беше 1:2. Станахме свидетели на два пълни обрата в мача. В началото Хайнце откри за "дяволите", но в края на първото полувреме Кака избухна и бутна "росонерите" към победа. Все пак обаче, Юнайтед са си Юнайтед и в крайна сметка успяха да обърнат развоя на мача в тяхна полза. Тази година Манчестър отново ще ни радва с играта си при наличието на Кристияно Роналдо разбира се. Сър Алекс Фъргюсън го слага на неудобната му позиция на нападател. За мача с Лион ще партнира на Рууни в атаката. Притеснителното за Юнайтед трябва да бъде факта, че като десен бек ще започне Джон О'Шей, а и на резервната скамейка няма нито един защитник. Дано да не се налага принудителна смяна, защото някой от халфовете ще трябва да се преквалифицира като защитник. Другото интересно в стартовия състав на Манчестър Юнайтед е Андерсон и Парк Джи-Сунг. Младия бразилец ще започне срещата като ляв халф/крило в отсъствието на Раян Гигс, който е на резервната скамейка. Южнокорееца пък ще играе като десен халф/крило. Сър Алекс не трябва да се бои за халфовете защото на резервната скамейка стоят Нани и Раян Гигс. Ето и 11-те които ще започнат мача за домакините:

Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар; О'Шeй, Браун, Фърдинанд, Евра; Парк Джи-Сунг, Харгрийвс, Скоулс, Андерсон; Кристиано Роналдо, Рууни

Лион обезмисля Лига 1 в Франция в последните години. Те станаха шампиони шест поредни пъти и сега отново са на върха. В Шампионска Лига обаче, успеваемоста им не е чак толкова добра, като се има в предвид с какви футболисти разполага Ален Перен. Бен Арфа и Карим Бензема са искани от няколко европейски гранда, но засега няма и слухове за евентуални контракти. Бензема се изказа, че иска първо да спечели Шампионска Лига с Лион, а едва след това ще мисли за трансфер. Трудно ще бъде на него и съотборниците му да преминат първо през Манчестър Юнайтед, а да не говорим после какво ще ги срещне. Едва ли в близките няколко години Лион имат практически шансове за спечелването на Шампионска Лига с оглед на играта която показват в турнира, която е доста различна от тази в Лига 1. В миналогодишното издание на турнира Лион отпадна на 1/8 финал от Рома. Французите успаха да устискат нулево равенство на стадио "Олимпико" в Рим, а след това се пречупиха пред Мансини, който им забучи два гола насред "Стад Жерланд". Тази година Лион стартираха доста зле в Шампионската Лига. В първите две срещи французите загубите два пъти и дори не успяха да отбележат гол. В първия мач загубиха от Барселона на "Камп Ноу" с 3:0. В втория кръг отново с същия резултат, но този път от Рейнджърс и то на "Стад Жерланд". След тези два мача Лион останаха с не много големи шансове за класиране в фазата на директните елиминации. Все пак с две победи над Щутгарт, една срещу Рейнджърс в Шотландия и равен с Барса в Франция Лион успяха да се класират. Не забелязвам около стартовия състав на французите да има проблеми. Освен това Фред и Крис са на резервната скамейка така, че ако се наложи може да се появят. Ето и 11-те които ще започнат мача за гостите:

Лион: Купе; Клерк, Скилачи, Бумсонг, Гросо; Жуниньо, Туалан, Калстрьом; Бен Арфа, Бензема, Гову

Манчестър Юнайтед трябва да премине през Лион на всяка цена. Ще е доста смешно ако на "Стад Жерланд" са измъкнали равен резултат, а сега пропилеят добрия шанс който им се открива. Отделно, че "червените дяволи" играят доста по-красива игра от съперниците си. Кристияно Роналдо е в страхотна форма, головете които бележи и красивата си игра доказват моите думи, а от него в този мач се очаква много.

Прогноза: 1 @ 1.33
познат
FT Manchester United 1:0 Lyon